91 Days

3 aprecieri
91 Days este un anime cu o acțiune desfășurată în timpul anilor 80' 90', pe vremea când mafiile stăpâneau orașele, iar familiile puternice se războiau între ele. Principala ocupație era prohibiția, iar cel ce avea cea mai bună marfă avea cel mai mult de câștigat.

POVESTEA
Povestea acestui anime mi s-a părut incredibil de frumoasă și complexă. În vreme ce mafiile dețineau controlul total al orașelor, cea mai mică greșeală îți putea aduce moartea. În rolul personajului principal îl avem pe Angelo Lagusa, pe parcurs cunoscut drept Avilio Bruno. Într-o seară obișnuită când Angelo aștepta cu nerăbdare întoarcerea tatălui său acasă, alături de sora lui, Luce, familia Lagusa are parte de o vizită nedorită din partea capului mafiei Vanetti. Toată familia a fost ucisă de mafie în acea seară de catre mafie, mai puțin Angelo, ce a reușit să scape fugind în căutarea unui adăpost. După această scenă, povestea continuă după 7 ani de la incident, timp în care Angelo se maturizează și se întoarce în oraș numai cu un gând, acela de a-și răzbuna familia. Felul în care încearcă să-și ducă la bun sfârșit acest plan, o să las să descoperiți chiar voi deoarece nu vreau să ofer prea multe spoilere.

PERSONAJE
Personajele anime-ului sunt foarte bine gândite și foarte bine structurate pe partea lor de acțiune.
Geniul lui Angelo ce îi permite să analizeze și să gândească în momente critice atât de limpede și corect m-au uimit pe tot parcursul anime-ului. Chiar și în momentele în care răzbunarea stătea în ochii lui, reușește să-și păstreze calmul și cumpătul. Pe lângă Angelo, doresc să-l remarc și pe Corteo, prietenul lui Angelo. Acesta a fost singura persoană ce a fost alături de el când familia lui a fost ucisă, mai târziu considerându-se ca pe niște frați.

ANIMAȚIA
Animația încăierărilor dintre mafii este una foarte bună și foarte bine detaliată. Grafica este pe măsura anime-ului, culorile întunecate sunt cele mai potrivite pentru tematica pe care o are acesta.

COLOANA SONORĂ
Sunetele și muzica de pe fundal sunt foarte calitative. Sunetul ploii, sunetul mașinilor în timpul anilor 90' și sunetul gloanțelor sunt excelente.

În final, pot spune că 91 Days este un anime ce și-a făcut loc în top-ul meu de cele mai bune anime-uri văzute. Recomand cu mare încredere vizionarea acestei povești foarte interesante.
Concluzie generală: Capodoperă.
Serii asemănătoare recomandate:
Luni, 4 aprilie 2022
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
Hinata099, soleil, Eolian
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
4 mai, 13:00
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
30
17
11

Encoding
36
2
2

Verificare
61
12
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...