91 Days

6 aprecieri
Vreau doar să spun că am fost atât de marcată de serie, încât am ascultat săptămâni bune openingul. Încă mă opresc uneori și am flashbackuri când îl văd dau peste titlu random, pentru că ocupă un anumit loc între seriile pe care le-am văzut, are ceva original.

După ce terminasem 91 Days analizam secvențele din opening (briliant opening) și voiam să-mi explic finalul și nu reușeam; nu ai cum de fapt, pentru că e unul deschis, dar tocmai asta e frumos, că te lasă cu un gol. Adică nu-ți explici ce tocmai am simțit, cum de conflictul a fost atât de puternic și pentru tine, nu numai pentru caractere, cum de puține episoade au o forță atât de mare de a marca o epocă și de a surprinde tipologii, dar exact asta individualizează seria.

Se urmărește în cadrul mafiei italiene goana după răzbunare, iar acest conflict este însușit de un protagonist care demonstrează cât de ager e prin ce face, prin reacții dure care sunt conform armelor arătate de familia ce i-a tulburat toată viața. Cumva latura asta psihologică a seriei e surprinsă mai bine în 10 episoade decât reușesc unele arcuri de câteva zeci de episoade de la animeuri arhicunoscute.

E o cromatică închisă, aproape ștearsă, poate nu e pentru oricine să vadă puține personaje, puține culori, dar chiar trebuie să te transpui în această lume pentru a te va captiva.

Vreau să spun că relațiile din această serie, dintre Angelo și Nero, dintre Angelo și Corteo, sunt mai profunde decât unele care se presupun a fi mai semnificative, cele de natură romantică. Nu e romantism aici, e doar urmărirea intereselor, nici nu știi ce e bine și ce e rău. Adversari care poartă măști, care totuși sunt uniți de anumite împrejurări, dar separați prin destine; prieteni care văd totul sfârșindu-se în jur pentru ceva ce poate nici nu se va termina cu victoria vieții asupra morții.

E ceva diferit la aceste 10 episoade, dar nu pot decât cu admirație să vorbesc despre tot ce se întâmplă în 91 Days și cum m-a făcut să mă simt. Merită foarte mult, mai mult decât până acum chiar!
Concluzie generală: Capodoperă.
Serii asemănătoare recomandate:
Vineri, 26 martie 2021
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
biancel, chiroon, Rususlk, Bekam, FAIRY123-2, BogdanProblema
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
4 mai, 13:00
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
30
17
11

Encoding
36
2
2

Verificare
61
12
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...